Fondant czekoladowy z malinami

Wakacje

Przepis nadesłany przez Annę

79

Składniki:

  • 1 czubata łyżka mąki (plus do posypania kokilek)
  • 2 jajka
  • 70g gorzkiej czekolady
  • 50g mlecznej czekolady
  • 40 g masła
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli

1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C.
2. Czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej. Wymieszać.
3. Jajka, cukier i sól delikatnie roztrzepać i wymieszać na jednolitą masę wraz z mąką i
roztopioną czekoladą.
4. Kokilki posmarować masłem i oprószyć mąką.
5. Wlać masę i wstawić foremki do piekarnika na sam spód.
6. Piec przez 8 minut.
7. Wyjąć z piekarnika, odczekać chwilę i wyłożyć na talerz.
8. Udekorować.

Zobacz inne przepisy z kategorii Wakacje