Omlet ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi

Energetyczny poranek

Przepis nadesłany przez Annę

69

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka roślinnego
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 100g szparagów
  • 2 pieczarki
  • Szczypiorek
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • Listki świeżej bazylii

1. Szparagi ugotować we wrzącej, osolonej wodzie przez max 7 minut.
2. Jajka wymieszać z mlekiem, solą i pieprzem, mocno je roztrzepując.
3. Tłuszcz rozgrzać na patelni, wlać masę jajeczną, ułożyć ugotowane szparagi, pokrojone pomidory i pieczarki.
4.Przykryć i smażyć na małym ogniu przez około 10minut do ścięcia się omletu.
5. Posypać całość szczypiorkiem i udekorować listkami bazylii.

Zobacz inne przepisy z kategorii Energetyczny poranek