Toskańskie pappardelle z boczniakami

Wakacje

Przepis nadesłany przez Katarzynę

42

Składniki:

  • Makaron pappardelle
  • Boczniaki
  • Pomidory malinowe
  • Suszone pomidory
  • Cebula cukrowa
  • Czosnek
  • Świeża bazylia i oregano
  • Śmietana 30%
  • Szczypiorek
  • Kiełki rzodkiewki
  • Oliwa z oliwek,
  • Sól, pieprz

Na patelni zeszklić drobno pokrojony czosnek i cebulę, następnie dodać pokrojone w paski boczniaki, pokrojone w kostkę 2 pomidory malinowe, pokrojone pomidory suszone. Smażyć do odparowania, dodać śmietanę i doprawić przyprawami do smaku.

Następnie na ugotowany i wyłożony na talerz makaron nałożyć składniki z patelni. Posypać szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki.

Zobacz inne przepisy z kategorii Wakacje